Procesul imprimarii serigrafice
Procesul de imprimare consta in mai multi pasi:
Machetarea graficii, pregatirea graficii pentru filmul serigrafic, imprimare film pe un suport transparent, expunere film pe sita serigrafica, imprimarea serigrafica propriuzisa, uscarea imprimarii.
Machetarea graficii pentru serigrafie
Se va tine cont de un numar de culori pentru imprimare. In general caruselele de imprimare realizeaza imprimari pana la 6 culori. De aceea in grafica pentru imprimare se va tine cont astfel incat sa nu depaseasca acest maxim.
Pregatirea graficii pentru serigrafie
Grafica va fi separata in functie de numarul de culori. Fiecare culoare reprezinta un film serigrafic si implicit o sita. De exemplu daca avem un design ce contine 4 culori, vom avea 4 filme serigrafice si 4 site pentru imprimare. Fiecare culoare va fi trecuta in c0 m0 y0 k100. Documentul cu designul va avea separat fiecare culoare si se vor pozitiona cruciulite de ghidaj pentru fiecare film in parte.
Imprimarea filmului serigrafic
In momentul realizarii separatiei de culoare pe design, se va trece la tiparirea filmelor pentru fiecare culoare in parte. Filmele printate vor avea cruciulitele de ghidaj astfel incat la suprapunerea lor, designul va arata ca cel realizat in Corel, Ilustrator sau Photoshop.
Expunere film pe sita serigrafica
Se realizeaza cu un aparat special, folosind cam aceeasi tehnica cu vechea expunere fotografica. Filmul se aseaza pe sita emulsionata si se expune UV timp de cateva secunde. Emulsia peste care s-a pus filmul va cadea la jet de apa, ramanand emulsia din jurul formei date de film. Se va trece la uscarea emulsiei pe pe sita serigrafica pentru a putea fi montata pe caruselul serigrafic.
Imprimarea sergrafica
Inaintea imprimarii serigrafice propriuzise, se va realiza montajul sitelor pe platanul de serigrafie prevazuti cu cadre speciale. Dupa acest proces, se vor pune culori / cerneala serigrafica pe fiecare sita in parte. Cu o racleta de serigrafie speciala, se va trage culoarea peste materialul ce trebuie imprimat: tricou, material textil, material pvc, cauciuc, plastic, sticla, piele ecologica sau naturala, plexiglas, etc.
Uscarea imprimarii
Pentru ca vopseaua serigrafica sa se fixeze, este nevoie de cele mai multe ori de o sursa de caldura. Astfel ele vor fi introduse intr-un cuptor special pentru a fi gata de livrare catre beneficiarul final.
Un astfel de filmulet ilustreaza aproape intreg procesul:
Mihai Nicola
August 11, 2013 @ 2:46 pm
Buna ziua. As dori un pret pentru serigrafie pe un pvc de 0,5 mm, cat costa matritarea si apoi costul fiecarea serigrafii. 33×20 cm maximum. La un reply va trimit si grafica cu ce as dori serigrafia. Multumesc anticipat si o saptamana placuta!
Dan
August 14, 2013 @ 4:03 pm
Salut Mihai.
Vei primi un raspuns pe cat de repede posibil de la colegii de la vanzari, care au primit emailul tau. De asemenea, te rugam sa folosesti formularul de contact pentru cereri de pret viitoare, comentariile aici fiind doar pentru discutii generale.
Toate bune !
oana
October 8, 2014 @ 9:40 am
buna! as avea si eu o intrebare.. o sita serigrafica gata expusa cu un anume material grafic se mai poate cumva curata in vederea folosirii unui alt material grafic? mentionez si ca este vorba de o sita confectionata cu destul de mult timp in urma.
multumesc anticipat!
Dan
October 8, 2014 @ 12:10 pm
Buna Oana.
Raspunsul este DA. Acesta este rolul unei site, de a fi suport pentru n imagini expuse.
Daca doresti sa iti reexpunem acea sita cu o alta imagine, iti putem oferi acest serviciu.
O zi buna!
Monica
January 28, 2018 @ 4:16 pm
Buna,
Intrebarea mea este daca inscriptiile serigrafice se mai pot inlatura. Am niste veste inscriptionate si vreau sa le curat, daca se poate, exista ceva solutie?